Aleeza’s verhaal

Het gezicht achter Aleeza

De eigenaresse van Aleeza Natural Cosmetics is Selima Ajaoun, een vrouw die houdt van gezond eten, sporten, make up, reizen en een bewust leven leiden. Vrijwel haar hele leven heeft ze gewerkt in de cosmetica-industrie en als moeder vindt ze het belangrijk om haar dochter het goede voorbeeld te geven met een eerlijke huidverzorging. Tegenwoordig is er zoveel keus op de markt en veel producten zitten vol met chemicaliën en parabenen die de huid verslechteren. Daarom is de Glowing Beauty Oil van Aleeza Natural Cosmetics een simpele en makkelijke manier om de huid te verzorgen. De beauty oil is ontwikkeld voor vrouwen die houden van een natuurlijke look. Vrouwen die ook weleens zonder de make up de deur uit willen en zich dan nog steeds mooi kunnen voelen. Vrouwen die zich willen onderscheiden tussen een wereld vol met botox, fillers en dikke lagen make up. Vrouwen die Aleeza Natural Cosmetics gebruiken, houden van realness en zijn niet bang de mooiste versie van zichzelf te laten zien aan de buitenwereld. 

Marokko sfeer

Het ontstaan van Aleeza

Tijdens één van de vele reizen van Selima naar Marrakech kwam ze per toeval twee vrouwen tegen op de souq in. Ze hadden beide een hele mooie huid en ze was verbaasd. Ze dacht gelijk aan haar oma die altijd olie met heilzame kruiden maakte voor de huid van haar moeder. Hun huiden straalden ook, maar toch hadden deze zestigjarige vrouwen een glow die Selima’s aandacht trok. 

Selima kon het niet laten en vroeg aan deze vrouwen wat zij gebruikten voor hun huid. Vervolgens vertelden ze haar over hun werk bij de vrouwencoöperatie: een zelfstandig collectief van vrouwen wat natuurlijke ingrediënten teelt en produceert om daar uiteindelijk verzorgingsproducten van te maken. Het enthousiasme was gewekt.  

De vrouwen maakten Selima snel deelgenoot van hun vondsten en er ging een wereld voor haar open. Na haar terugkomst in Nederland besloot ze actie te ondernemen en is ze snel weer teruggegaan naar Marokko. Zodoende bracht ze een bezoek aan dé grootste landbouwbeurs in Afrika. Hier stond ze voor het eerst tussen de natuur van de verschillende natuurlijke oliën die nu worden gebruikt voor Aleeza’s beauty oil. 

Eenmaal thuisgekomen zette Selima daad bij woord en ontwikkelde in samenwerking met cosmetica-experts een prachtig product voor de dagelijkse verzorging met het hoofdingrediënt: cactusvijgolie. Niet alleen goed voor huid en haar, maar ook voor het milieu en voor de vrouwen die het produceren in Marrakech. Zo kan Aleeza bijdragen aan de zelfstandigheid van deze vrouwen.

Zo ligt een toevallige ontmoeting aan de basis van Aleeza. De eeuwenoude beautyrituelen uit de geschiedenis van Marokko zijn nu vertaald naar een modern verzorgingsproduct. Selima en haar team zijn deze vrouwen zeer dankbaar voor het delen van hun passie. 

Aleeza cactusvijgolie pipet

ALEEZA’S BETEKENIS 

Aleeza betekent vreugde en daar willen wij meer van! Met Aleeza zorgen wij ervoor dat vrouwen bij elkaar komen om hun zelfstandigheid en autonomie te vergroten. Ze steunen, verzorgen en helpen elkaar. Zo strijden we samen tegen pessimisme en negatieve werkomstandigheden. Door de reis naar Marrakech hebben wij gezien hoe het ook kan: een wereld waarin vrouwen elkaar helpen. Vanuit de bijzondere natuur in Marrakech zorgen de vrouwen voor unieke en natuurlijke ingrediënten. Samen belonen we de vrouwen uit Marrakesh door een coöperatie te ondersteunen waar we samen onderdeel van zijn! 

Menu