De wonderbaarlijke werking van cactusvijgolie

Cactusvijgolie en fles

Het is één van de kostbaarste en meest bijzondere oliën ter wereld: cactusvijgolie. Niet voor niets gebruiken wij het maar al te graag in onze Glowing Beauty Oil. Waarom deze olie zo uniek is? We vertellen het je graag.

Tijdrovend & kostbaar

De cactusvijg, of prickly pear, zoals hij in het Engels wordt genoemd, is een vrucht die groeit aan de opuntia ficus indica cactus. Deze stekelige plant groeit in onder andere Spanje, Chili en Israel, maar de meeste cactussen staan in Marokko, waar ook wij de cactusvijgolie vandaan halen. Als je een cactusvijg opensnijdt, zie je talloze kleine zaadjes waarin de olie zit. En daar zit ‘m gelijk het meeste werk in: de olie wordt uit de zaadjes geperst. Het produceren van een halve liter cactusvijgolie duurt al gauw twee dagen. Het is niet voor niks dat een halve liter pure cactusvijgolie zo’n €500 kost.

cactusvijgolie cactusvijg

Krachtige anti-oxidanten

Of de cactusvijgolie die prijs waard is? Ja zeker! Dit wondermiddel uit Marokko bevat een uitzonderlijk hoge concentratie vitamine E (1000 mg per kilo), zit boordevol sterolen en bevat volop linolzuur, een stofje dat essentieel is voor de celvernieuwing. Wie de strijd tegen huidveroudering aan wil gaan, doet er slim aan een crème of olie met vitamine E te kiezen, aangezien vitamine E een krachtig anti-aging ingrediënt is. De sterolen in cactusvijgolie zijn anti-oxidanten en die heeft je huid nodig om mooi en jong te blijven. Anti-oxidanten als sterolen en vitamine E zorgen er bovendien voor dat wondjes en littekens sneller genezen.

Vet? Nee hoor!

Behalve verjongend en oppeppend, is cactusvijgolie een van de meest hydraterende oliesoorten die er is. Prickly pear oil dringt diep door in de huid en voedt het gezicht intens zonder vet aan te voelen. Wij snappen als geen ander dat een vettige waas op het gezicht niet prettig aanvoelt, maar daar is bij cactusvijgolie geen sprake van. Ook prettig: de geur is mild en niet té aanwezig.

De voordelen van cactusvijgolie op een rijtje:

  • Vermindert (frons)rimpels en voorkomt nieuwe tekenen van huidveroudering
  • Stimuleert celvernieuwing en bevordert de elasticiteit van de huid
  • Hydrateert de huid intens
  • Verfijnt de huidstructuur en zorgt voor een zachte, soepele huid
  • Geeft een gezonde glow
  • Laat littekens en wondjes sneller verdwijnen
  • Verlicht huidaandoeningen als eczeem en acne

Ben jij toe aan je mooiste huid ooit? Bestel dan nu onze cactusvijgolie.